Αριστεροί υπέρ Δράσης!

Posted on 3 Απριλίου, 2012 από



Δυο χρόνια κρίσης και το εγχώριο πολιτικό σύστημα πορεύεται προς τις εκλογές με την ίδια συνταγή της καταστροφής: παροχολογία, πολιτικό ψεύδος, αφερεγγυότητα.

Η εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας θα σημάνει πολλαπλή καταστροφή: τριγμούς στην ίδια την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, διάλυτική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, πραγματική φτώχεια και εξαθλίωση, πολιτισμική οπισθοδρόμηση.

Αντιμέτωποι με τις τεράστιες δυνάμεις της συντήρησης κάθε ιδεολογικής απόχρωσης, επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, υπερβαίνοντας τις όποιες διαφωνίες στη βάση της αλήθειας ότι η στασιμότητα έχει σχεδόν πάντοτε αρνητικό και αντιλαϊκό πρόσημο.

Εκτιμώντας πως η εκλογική συνεργασία Δράσης‒Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποτελεί τον πιο αξιόπιστο υπερασπιστή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της χώρας, σκοπός αυτής της ομάδας είναι να πιέσει για την ευρύτερη δυνατή διεύρυνση της συνεργασίας με δυνάμεις όλου του μεταρρυθμιστικού φάσματος, και να αναδείξει το φιλολαϊκό χαρακτήρα αυτής της επιλογής σε αντιδιαστολή με τους ψευδεπίγραφους «υπερασπιστές του λαού».